fbpx

General Management

 

Ervaar meer vrijheid door samen te werken met een General Manager.
De General Manager zorgt ervoor dat de ‘achterkant’ van jouw bedrijf op rolletjes draait zodat jij daar geen omkijken meer naar hebt. 

 

Wat een General Manager/Integrator voor jouw bedrijf betekent.

 

Je herkent het vast, zodra jouw bedrijf lekker ging lopen ontstond er ruimte om taken uit te besteden. Met het uitbesteden van taken wordt wordt er een team gevormd met diverse teamleden, elk met hun eigen skills en expertise.
Super fijn dat jijzelf niet meer alle operationele taken hoeft uit te voeren, maar met het samenwerken met een team kreeg je een nieuwe rol in het bedrijf. Namelijk die van Manager.

Misschien bevalt het jou prima, maar verreweg de meeste ondernemers willen helemaal niet managen. Zij willen ondernemen, hun klanten helpen, nieuwe programma’s c.q. oplossingen bedenken en uitwerken, creatief zijn. Kortom ondernemen met hun expertise, in dat gene wat jou als  ondernemer zo succesvol heeft gemaakt.

Een succesvol ondernemer kan niet zonder zijn of haar nr. 2!

Kijk bijvoorbeeld eens naar Roy en Walt Disney of naar Henry Ford en James Couzens of Ray Kroc en Fred Turner die samen McDonalds groot hebben gemaakt.

Stuk voor stuk zijn het geweldige ondernemers die perfect inspeelde oip de behoefte in de markt. Met hun creativiteit en passie wisten zij hoe zij problemen konden oplossen en voorzien in de klantbehoefte.

Maar dit zijn creativelingen. Zonder Roy was Walt Disney waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Walt Disney het creatieve brein en zijn broer Roy die exact wist hoe hij succes kon maken, het team kon aansturen en ervoor kon zorgen dat het gehele bedrijf werdt gemanaged en alle neuzen van de teamleden dezelfde kant op wezen.

Roy, Henry, Ray stuk voor stuk Visionaries, creatievelingen, probleem oplossers met een grote missie en visie.
Hun partners, de General Managers / Integrators / Nr.2’s stonden strategisch aan hun zijde. Zij zijn de stuwende (onzichtbare) kracht op de achtergrond, die als geen ander ervoor zorgden dat de dromen en doelstellingen van deze TOP ondernemers werkelijkheid werden.

De General Manager

De General Manager is de parnter van de Visionair, de steun & toeverlaat, de cheerleader, drijvende kracht en bij tijd en wijlen de rem.
Zij denkt met jou mee over de te nemen stratigische stappen die het (grotere) doel dienen.
Wanneer helder is waar naar toe er gewerkt wordt, zorgt de General Manager voor de planning en aansturing zodat de afgesproken deadline zonder twijfel zal worden behaald.

De General Manager bewaakt voortgang een deadlines, stuurt het (management) team aan en is er om de gestelde doelstellingen te behalen.
Bijvoorbeeld X € omzet of X aantal klanten voor een of meerdere programma’s, maar je kan ook denken aan het verbeteren aan de Customer Experience, het geven van een evenement etc. Een bedrijf kan meerdere doelstellingen hebben. Aan de General Manager de schone taak om alles in goede banen te leiden, het team aan te sturen zodat jij als Visionair je volledig kan richten op je klanten, programma’s, netwerk en nieuwe ontwikkelingen.

Zij is de verbinder én de filter tussen jou en het team.

Wat doet een General Manager?

Wat doet een Integrator

De General Manager werkt op minimaal 4 gebieden. Te weten:
Naast deze 4 werkgebieden heb ik mij persoonlijk verder gespecialiseerd in:

De onzichtbare stuwende kracht

 

De General Manager is jouw partner, de nr. 2. De onzichtbare stuwende kracht achter ieder succesvol bedrijf.

Niet voor niets wordt een General Manager tegenwoordig ook wel Integrator genoemd. De General Manager integreert de ideeën, de missie de visie binnen het bedrijf. Zij is de verbinder tussen de leider, de ondernemer en het (management-) team.

Zij integreert de nieuwe programma’s, creatieve uitspattingen van de Visionair en neemt het gehele team mee in de uitvoering. Zij is doel- en resultaat gericht en zal alles in werking stellen om de beoogde doelen te behalen.

De General Manager zorgt ervoor dat het team meegaat in de missie en visie van de Visionair, dat het team volledig accountable is aan het bedrijf, de programma’s, producten, diensten, klanten en aan elkaar. Dat zij hun maximale inzet verlenen om de doelstellingen te behalen.

De lijm en/of filter tussen de Visionair en het team wordt zij ook wel genoemd. Ze staat tussen het team en de Visionair in zodat vragen en procesmatige kwesties bij haar komen en niet direct bij de Visionair en zodat de Visionair zich volledig kan richten op het leiden van zijn of haar bedrijf, het creeëren van diensten, programma’s en het helpen van klanten.

Elke ondernemer met een grote missie zou moeten samenwerken met een eigen General Manager die jouw missie kan uitdragen naar het team en ervoor zorg draagt dat operationele taken worden uitgevoerd zonder dat jij je hier ook maar enig moment druk om hoeft te maken.

” It takes not one but two entrepreneurs to build a great company”

-Bo Burlingham, Editor-at-large, Inc. magazine-

Wat is jouw doel dit jaar, volgend jaar, over 5 jaar?

Voor iedere onderneming zijn de doelen anders, meestal werk je ook aan meerdere doelstellingen. 
Zo kunnen er een aantal doelstellingen zijn voor dit jaar die het grotere doel over 5 jaar of misschien wel 10 jaar dienen. 

Ondanks dat je het grote doel volledig voor ogen hebt, kan het toch moeilijk zijn om hier op gefocust te blijven. Wij mensen verliezen onszelf regelmatig in de waan van de dag. 

Juist dan is een General Manager die puur focus heeft op het doel een uitkomst. Zij zal sturing geven en bij elke actie zich afvragen of dit het grotere doel zal dienen.

 

Juist om de focus goed te behouden, juist om goed aan te sturen op de gestelde doelen zal ik als General Manager dan ook samenwerken met maximaal 3 ondernemers tegelijk. Mijn vookeur heeft zelfs om samen te werken met 2 geweldige Visionairs die weten waar ze naar toe willen.

Samen stellen we de jaardoelen vast aan de hand van het meerjaren doel. Vervolgens zal ik deze verkleinen naar kwartaal, maand, week en dag doelen waarbij ik de volledige aansturing van het team hierop voor mijn rekening neem. Zoals eerder aangegeven, mijn rol is het behalen van de doelen.
Ik stel het strategisch plan op, verzorg de planning, de voortgang- en deadline bewaking en de aansturing van het team zodat jij jouw volledig aandacht hebt bij jouw klanten, het creeëren van programma’s, diensten etc.

In ons wekelijks overleg praat ik je helemaal bij over de voortgang en lopende zaken en ontwikkellingen die voor jou van belang zijn. To the point in een kort overleg. Zo kun jij maximaal werken aan datgene wat voor jou belangrijk is. 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Meer klanten
 • Meer 1-op-1
 • Hogere kwaliteit leveren
 • Nieuwe programma’s
 • High-End ondernemen
 • Exclusief aanbod
 • Zelf intensieve coaching volgen 
 • Studeren 
 • Minder werken 
 • Meer tijd voor gezin 
 • Een boek schrijven 
 • en nog veel meer

Er wordt zoveel mogelijk wanneer je meer tijd en ruimte creeërt. Er zitten slechts een maximaal aantal uren in een dag en een maximaal aantal dagen in een week. Het is wat jij ermee gaat doen. 
Wat zijn jouw dromen? Waar wil je naar toe? Wat is jouw doel?

Cinderella neemt zoveel uit handen op strategisch niveau en het aansturen van het team dat ik eindelijk weer toe kom aan belangrijke zaken om mijn bedrijf nog verder te laten groeien.

Tijdens onze 1-op-1 live dag, de start van onze samenwerking, heeft Cinderella mijn hele bedrijf in kaart gebracht. Dit gaf mij zo veel rust, ik wist direct waar ik verder aan moest werken en welke stappen er genomen moeten worden om mijn jarenplan te werkelijkheid te laten worden. 

Chaos! Ik dacht dat ik het goed voor elkaar had. Nou daar ben ik van teruggekomen. 
Cinderella heeft mij geholpen om weer orde aan te brengen en alle processen voor mij en het team helder te krijgen. 
Werkzaamheden werden efficiënter, gingen sneller en samenwerking onderling gaat steeds beter.

Wat ook super is, is dat ik nu alleen overleg heb met Cinderella en 1x per maand met het voltallige team. Dit scheelt mij uren per week, deze tijd  kan ik nu besteden aan de ontwikkeling van mijn nieuwe programma.